Les innovacions tecnològiques de la UPC en hidrogen renovable destaquen a l’H2CAT Innovation Summit, organitzat per H2CAT, una xarxa que agrupa més de 70 grups de recerca i més de 350 investigadors d’àmbits vinculats a l’hidrogen renovable.
El rector Daniel Crespo Artiaga ha participat en la taula rodona sobre R+D+I i hidrogen, en què ha destacat que “”en el sector universitari tenim cada dia més clar que la nostra recerca ha de tenir una utilitat. Necessitem bons instruments, com els doctorats industrials i instal·lacions de recerca, per posar a disposició de les empreses i fer recerca conjunta”. També ens cal “coordinació, lideratge i temps”, ha apuntat.
En el ‘passadís de la innovació’, el CER-H2 UPC també ha presentat els diferents tipus de tecnologies associades amb l’hidrogen com ara plaques bipolars, catalitzadors per a reactors, parts d’una pila de combustible o electrolitzador. Així mateix, s’han exposat els principals projectes científics sobre hidrogen renovable en marxa a Catalunya, com ara l’H2GLASS sobre la descarbonització d’indústria del vidre i de l’alumini amb tecnologies de l’hidrogen. L’ha presentat Eduardo Prieto Araujo, coordinador científic de la iniciativa i investigador del CITCEA-UPC.
D’entre els casos d’èxit presentats a la jornada, destaca el bessó digital per optimitzar sistemes d’acumulació d’hidrogen mitjançant hidrurs metàl·lics pel transport pesat. L’eina virtual permet simular processos termoquímics i optimitzar el disseny del sistema d’acumulació d’hidrogen, incrementant l’eficiència, reduint-ne els costos i fent-lo escalable. El projecte l’ha presentat l’investigador Joaquim Rigola, director del CTTC – UPC | Universitat Politècnica de Catalunya – Centre Tecnològic de Transferència de Calor.
Research, Development and Innovation UPC
https://lnkd.in/d8K8ndA